Yeniçubuk Cumhuriyet Ortaokulu

WEB https://yenicubukcumhuriyet.meb.k12.tr
Adres : Yenihayat Mahallesi Bağlar Sokak No 9 Yeniçubuk Gemerek / SİVAS
VİZYON : Bilimsel teknolojilerin ışığında okuyan, okutan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, gelişme açık, çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de de sosyal yönde gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazanmış, küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren örnek aranan bir eğitim kurumu olmaktır
MİSYON : Milli ve manevi değerlere bağlı, Atatürk’ün “ Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak” idealine inanan, kendisi ve toplum ile barışık, bilime önem vererek iletişime açık, ruh sağlığı ve gelişim iyi olan, pozitif bilimi ve sosyal bilimleri birlikte sentezleyen yabancı dil öğrenmenin ihtiyaç olduğunu bilen iyi bir öğrenci, iyi bir insan ve iyi bir toplum yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Saatler : 08.30-15.00
Isınma : DoğalGaz
Servis :
Ulaşım : Kayseriden her yarım saatte bir okulumuza ulaşım mevcut olup, Sivas il merkezine ise şehirler arası otobüs firmaları tarafından her saatte araç mevcuttur.
Yerleşim Yeri : Yenihayat Mah. Bağlar Sokak No:9
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Sivas ili merkezine 120 km uzaklıkta, Gemerek ilçe Merkezine 3 km uzaklıktadır. Ayrıca Kayseri iline 80 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : 186
Sportif Etkinlikler : Futbol, Voleybol, Masa Tenisi